Miksi hajauttaminen on avain onnistumiseen osakesijoitamisessa

Sijoittaminen osakemarkkinoilla voi olla tuottoisaa ja hauskaa. Sijoittaminen voi olla myös riskialtista ja voi menettää huomattavan määrän rahaa jos et ole tarkka. Hajauttaminen on tärkeää sijoittamisessa. Koitamme tässä kertoa miksi hajauttaminen on tärkeää ja miten se voi auttaa sinua vähentämään tappioita ja parantamaan tuloksia.

Mitä on hajauttaminen?

Hajauttaminen on sijoitustekniikka jossa sijoitetaan erilaisiin omaisuuslajeihin tai osakkeisiin sen sijaan, että kaikki kaikki rahat olisivat sijoitettuna yhtään paikkaan. Hajauttaminen on tekniikka joka jakaa riskiä monelle eri alalle ja yritykselle sekä omaisuuslajille joten jos yksi sijoituksista suoriutuu huonosti niin se ei merkittävästi vaikuta portfolioosi.

Miksi hajauttaminen on tärkeää?

Hajauttamisen ajatus on minmoida riskiä. Voit vähentä yhden sijoituksen merkitystä sijoitusportfoliossasi hajauttamalla omistuksiasi. Mikäli portfoliosi koostuu vain yhdestä osakkeesta tai sektorista ja sillä menee huonosti niin saatat hävitä huomattavan määrän rahaa pääomastasi. Hajauttamalla portfoliosi saatat vähentää mahdollisuuden isoihin häviöihin ja jaat riskiä. Sen lisäksi, että vähennät riskiä, hajautus saattaa auttaa sinua parantamaan tuloksiasi riskin vähenemisen lisäksi. Kun hajautat osake tai omaisuussijoituksiasi parannat mahdollisuuksiasi sijoittaa voittajaan kuten kolikkopelit netissä NetBet. Siinä missä yksi osake voi suoriutua huonosti niin toiset voivat suoritua erittäin hyvin. Ylläpitämällä hajautettua portfoliota voit saada isot voitot hyvistä osakkeista ja omaisuuslajeista parantamalla kokonaisvoittojasi.

Kuinka voit hajauttaa portfoliotasi

Portfolion hajauttaminen ei sovi strategiana kaikille. Sinun pitää miettiä mitkä tavoitteesi ovat, minkälaista riskiä siedät ja kuinka kauan haluat käyttää aikaa sijoittamiseen. Jokatapauksessa on muutama tapa miten voit tehdä hajauttamisen.

Sijoita laaja-alaisesti

Sijoittamalla erilaisiin talouden sektoreihin on yksi katsontakanta hajauttamisessa. Monet sektorit toimivat eritavoilla muuttuvissa markkinatilanteissa; hajauttamalla omaisuutesi usealle sektorille vähennät riskin määrää. Esimerkiksi sijoittamalla terveydenhuollon ja teknologian osakkeisiin tekee sinut vähemmän haavoittuvaksi mikäli teknologiateollisuus lähtee laskuun.

Sijoita useisiin omaisuuslajeihin

Sijoittaminen useisiin erilaisiin omaisuuslajeihin on toinen tapa hajauttaa portfolio diversification. Omaisuuslajeja on osakkeet, takaukset ja muut arvopaperit. Jokaisella omaisuuslajilla on omat riskinsä ja tuotto-odotuksensa; hajauttamalla useampaan voit vähentää riskiä ja parantaa tuottoja

Sijoita useisiin maantieteellisiin alueisiin

Maantieteellisesti omistuksien hajauttaminen auttaa myös. Sijoittaminen maailmanlaajuisesti voi vähentää riskiäsi, koska jokaisella maalla ja alueella on omat valtionsa, taloutensa, valuuttansa ja lakinsa.

Johtopäätös

Hajauttaminen on elintärkeää menestyksekkään osakesalkun hoitamisessa. Omistuksiesi hajauttaminen useammalle alalla, omaisuuslajille ja maantieteelliselle alueelle on tekniikka jolla vähennät riskiäsi ja voit parantaa tuloksiasi. Hajauttaminen ei poista riskiä kokonaan, mutta se saattaa vähentää riskiä huomattavasti yksittäisen sijoituksen suhteen. Parantaaksesi mahdollisuuksia onnistumiseen sinun tulisi hajauttaa portfoliosi jo ennen osakemarkkinoille sijoittamista.